De Maremarieke heeft het!

 

Of u nu voor een mooie zonsondergang, een dagtocht of een meerdaagse zeiltocht mee vaart.
We hebben hier onder een korte selectie gemaakt van diverse zeilreizen.
Een zeilreis op maat, geheel naar uw wensen is natuurlijk ook mogelijk!

​DAGTOCHTEN
Kornwerderzand-Makkum
We verlaten Harlingen 'sochtend tussen 10- en 11 uur. De reis voert ons langs het kazemattenmuseum in Kornwerderzand en door de sluizen. Na enige tijd zullen we aanleggen in Makkum, waar we een tijdje kunnen passagieren of bijvoorbeeld het "Makkumer aardewerkmuseum" kunnen bezoeken.
We zeilen dezelfde weg terug en zijn tussen 16- en 17:00 uur weer in Harlingen.
Zeehonden-tocht
We verlaten Harlingen tussen 10- en 11 uur , zetten de zeilen en varen in westelijke richting de Waddenzee op. Onderweg kunnen we op een gezellige manier de inwendige mens verzorgen. Het doel van de reis zal een zeehondenbank zijn, waar talloze zeehondenfamlies op huizen.
De gehele reis (heen en terug) duurt circa 8 uur, dit is een unieke manier op een natuurgebied te leren kennen. Zeilervaring niet vereist.​
WADZWERVEN
Zondagavond bent u vanaf 20 uur van harte welkom aan boord.
Maandag ochtend wordt er aan de hand van het getij en de weersvoorspellingen een tocht uitgezet.
We zullen naar de Waddeneilanden zeilen en droogvallen.

WEEKEND

Vrijdagavond bent u vanaf 20 uur van harte welkom aan boord.
Het schippersechtpaar zal als iedereen aan boord is een korte instructie geven waarna er geproost kan worden op een gezellig weekend.Zaterdagochtend vertrekken we vanuit de haven van Harlingen, hijsen de zeilen en zetten koers richting Terschelling/Vlieland. Onderweg kan gevist worden en zullen we zeker ook zeehonden tegenkomen. Afhankelijk van weer en getij kan er misschien nog drooggevallen worden.
Aangekomen op het eiland zal er zeker nog tijd over zijn om de mooie omgeving te bekijken en te winkelen.Het uitgaansleven op de eilanden staat bekend om z'n gezellige en gemoedelijke sfeer.
De volgende ochtend vertrekken we na een mooie strandwandeling om 11 uur richting de thuishaven Harlingen, waar we tussen 15:00 en 16:00 uur aankomen, zodat er nog voldoende tijd over is voor uw terugreis naar huis.